Skip to content Skip to footer

Bachova cvetna terapija

Zdravljenje

s cvetnimi esencami

Zdravljenje z Bachovimi cvetnimi esencami pomeni predvsem zrenje vase ter poglabljanje v čustvena stanja. Ob tem da zdravi, je Bachova cvetna terapija tudi zelo prizemljen način pogleda vase in samospoznavanja. Kajti če ne poznaš svojih čustev, občutkov in motivov – kaj sploh veš o sebi? Bachova cvetna terapija pa ne omogoča samo spoznavanja in samospoznavanja, pač pa tudi preobrazbo neželenih čustvenih stanj v želena, zato da lahko gremo v življenju naprej kot boljši in bolj ozaveščeni ljudje. Omogoča nam uresničevati tisto, kar nas učijo stari in novi modreci: Spoznaj sebe! Če hočeš spreminjati svet – začni pri sebi!

Kako

DELUJEJO?

Delujejo podobno kot homeopatska zdravila (z informacijo), vendar na čustveni ravni, prek čustev pa tudi na telo. Priporočajo se kot pomoč pri težavah z zdravjem, počutjem, s čustvi, z odnosi, kot podpora pri osebni rasti in preobrazbi. Ne nadomestijo medicinskega zdravljenja, lahko pa pripomorejo k uspešnejšemu izidu tega zdravljenja.
Te esence ustrezajo temeljnim čustvenim stanjem. Vsako čustveno stanje ima svoj pozitivni in negativni pol, naša naloga in izziv pa je v tem, da jih iz negativnih preobrazimo v pozitivna oziroma preidemo iz nižjih vibracij določenega čustvenega stanja na višje.
Bachova cvetna terapija je zelo primerna tudi za otroke, kadar imajo težave v šoli, ob ločitvi staršev, težave z vrstniki ali podobno. Uporablja se tudi pri pomoči živalim in rastlinam.

Kontakt in

NAROČANJE

Naročite se lahko na svetovanje z Bachovimi kapljicami in prejmete 30-ml stekleničko osebne mešanice esenc. Lahko pa le naročite 30-mililitrsko stekleničko univerzalnih rešilnih kapljic ali kapljic good night. Lahko se pozanimate o izvedbi izobraževalnega seminarja Pomoč z Bachovimi kapljicami. Izpolnite obrazec na desni in mi zaupajte svoje želje.

t.: 051 607 212
e.: info@psihoterapija-maja.si

Bi radi naročili kapljice?

Pišite nam

  Mnenja uporabnikov

  o mojem svetovanju z bachovimi kapljicami

  Pred dobrim mesecem sem bila pri vas na Bachovi cvetni terapiji zaradi odnosa s sinom saj je njegovo nedelo za šolo močno vplivalo na moje psihično počutje. Kapljice so presegla vsa moja pričakovanja, popolnoma sem se pomirila. Njegova šola me preprosto ne skrbi in obremenjuje več. To ne pomeni, da so težave izginile, le jaz sedaj ne vidim vse tako črno. Izboljšal se je tudi najin odnos in sin je postal bolj odgovoren. Spim dobro in sem pomirjena sama s sabo.

  V pogovoru z vami so se me močno dotaknile tri stvari, ki ste jih omenili:

  1. S sinom imata zaciklan odnos.
  2. On mora prevzeti odgovornost (kar je z veseljem naredil, ko sem mu dala prostor za to).
  3. Povedala sem, da me je sin razočaral, glede na to, kaj vse sem mu nudila, in vi ste pripomnili, da on meni ni nič dolžan. To se me je najbolj dotaknilo.

  Prepričana sem bila, da bom po enem mesecu spet pri vas z željo po novi mešanici, toda trenutno ne čutim potrebe, kapljice sem preprosto in čisto spontano počasi opustila.

  Osebne mešanice kapljic jemljem že skoraj dve leti. K Maji sem prišla, ko sem se znašla v stiski in na življenjskem razpotju. Leto pred tem mi je umrl mož in te izgube nisem in nisem mogla odžalovati. Potem so se začele težave v službi, ko so me sodelavci želeli »spraviti« z vodilnega položaja in na to mesto namestiti sodelavko, ki je imela veliko manj izkušenj in vizije glede vodenja tako velike organizacije. Nekako jim je uspelo in zdaj sem ponovno pristala na začetniškem mestu. Vsemu temu pa so se pridružile še težave z ostarelimi starši. Kapljice mi pomagajo, da ostanem mirna in potrpežljiva v sebi, ne glede na vse dogajanje okoli mene. Najboljša stvar pa je ta, da so se mi tudi v službi začeli kazati boljši časi in se stvari ponovno postavljajo na svoje mesto!

  Kapljice sem želela za svojega sedemletnega sina, ki je imel težave s spanjem in s prebavo (zaprtost). Večkrat se je čez dan tudi močno razburil ter se potem težko pomiril. Kapljice je z veseljem jemal in že po enem tednu so se pokazali ugodni učinki jemanja. Začel je bolje spati, prebava se mu je uredila po približno dveh ali treh tednih, postal pa je tudi bolj umirjen. Zelo sem zadovoljna in če se bo v naši družini še kdaj pojavila kakšna težava, nam bom zagotovo spet pomagala z Bachovimi kapljicami!

  Kdaj, zakaj in kako?

  Vas zanima več o Bachovi terapiji?

  Se vam postavljajo dodatna vprašanja povezana z našimi storitvami?
  Za vsa vprašanja smo vam na voljo preko spletnega obrazca ali po telefonski stevilki.

  Odgovori na

  najpogostejša vprašanja

  Osebno mešanico pripravimo iz koncentratov različnih esenc (običajno 5 do 7 esenc) in jo jemljemo daljši čas. V tem času gremo skozi proces preobrazbe čustvenih stanj iz negativnih v pozitivna in težava sčasoma izgine ter se ne pojavi več na isti ravni. Koncentrati pa delujejo takoj, vendar njihov učinek čez nekaj ur izzveni. Uporabljamo jih lahko kot nekakšno prvo pomoč. Osebna mešanica je pripravljena posebej za posameznika glede na njegovo življenjsko situacijo in čustvena stanja ter na podlagi pogovora in intuitivnih metod. Koncentrati, na primer rešilne kapljice, pa so univerzalni.

  Rešilne kapljice so mešanica koncentratov petih esenc. Popon pomaga nevtralizirati hud strah, grozo ali paniko, srobot nas drži v prisotnosti tukaj in zdaj, češnjelika sliva pomaga omiliti (pre)močna čustva, betlehemska zvezda zdravi šoke in vnaša tolažbo, nedotika pripomore k večji potrpežljivosti.

  Kapljice good night ali kapljice za lahko noč so pravzaprav rešilne kapljice, ki jim je dodana esenca divjega kostanja z belimi cvetovi. Beli kostanj pomaga ustaviti zaskrbljene misli, ki jih sami ne moremo ustaviti in zaradi katerih ne moremo zaspati.

  Razredčina (osebna mešanica) Bachovih kapljic se jemlje štirikrat na dan po štiri kapljice, lahko jih nakapamo direktno na jezik, ali pa v kozarec vode, ki ga pozneje spijemo. Če kapljice kdaj pozabite vzeti, z jemanjem le nadaljujte v predvidenih dnevnih odmerkih. Če jih večkrat pozabite vzeti, je to morda znak, da jih ne potrebujete več. Rešilne kapljice jemljemo po potrebi, lahko večkrat na dan, vzamemo pa po šest kapljic.

  Ja, otroci se še posebno dobro odzivajo na blagodejno delovanje kapljic in jih običajno tudi radi jemljejo. Kapljice pa so primerne tudi za pomoč živalim in rastlinam.

  30-mililitrska steklenička zadostuje za jemanje dobre štiri tedne. Ko porabite eno osebno mešanico, lahko dobite novo, običajno v njej niso enake esence (vsaj ne v celoti) kot v prvi.

  Ne, Bachovih kapljic ne morete vzeti v odmerku, ki bi bil prevelik in bi vam zato škodil. Če jih jemljete v večji količini, kot je predvideno, učinek zato ne bo boljši, njihovo delovanje lahko kvečjemu oslabi, saj je tudi pri Bachovih kapljicah, tako kot pri homeopatiji, pomembno redčenje.