Skip to content Skip to footer

O meni

Moja osebna in poslovna pot

Maja Korošak

Želim pomagati ljudem do boljšega življenja v procesu osebne notranje preobrazbe. Moja terapevtska soba je varen prostor, kjer se zgodi izkušnja spremembe, preobrazba, uvid – tukaj in zdaj v dobrem terapevtskem odnosu. Vse metode, ki jih uporabljam, so me osebno pritegnile in sem jih najprej uspešno preskusila na sebi. To so na eni strani znanstveno potrjene metode, na drugi pa z duhovnostjo podprte metode, ki pripomorejo k poglabljanju in širjenju našega zavedanja, z osnovno motivacijo: manj bolečine in nemira ter več veselja in umirjenosti.
V življenju sem počela mnogo stvari: bila sem piarovka, urednica revije, novinarka in sem avtorica štirih knjig. Ko sem si zaželela več neposrednega dela z ljudmi, sem najprej postala mediatorka, nato Bachova cvetna terapevtka in nazadnje psihoterapevtka. Kot družinska mediatorka sem sodelovala z Mediacijskim centrom Kranj in ZPM Ljubljana Moste Polje. Dve leti sem na osnovnih šolah vodila preventivne delavnice. Dve leti sem pri Varuhu človekovih pravic delala kot zagovornica otrok v projektu Zagovornik – glas otroka. Devet let vodim Center brainobrain v Kranju, kjer otrokom z inovativno metodo učenja pomagamo pri razvijanju življenjskih veščin, pripomoremo k izboljšanju mentalnih sposobnosti, kreativnosti in povečanju samozavesti. Za ZPM Ljubljana Moste Polje sem v letih 2014-2023 kot prostovoljka opravila nešteto terapevtskih ur z njihovimi uporabniki – odraslimi, mladostniki in otroki.
Terapije so tisto, v čemer uživam in čutim, da sem jaz lahko prava jaz. To je področje, ki ga obvladam, hkrati pa je še dovolj prostora za novo učenje in rast. V zadnjem času se posvečam tudi Access Consciousness in terapijam z Access Bars, ki v moje delo in osebni razvoj vnašajo posebno duhovno razsežnost.

0
in več uspešnih terapij
0 +
Zadovoljnih klientov

TERAPIJE

TUDI PREKO SPLETA

DOSTOPNE

CENE

Sama ne bi zmogla, neizmerno sem hvaležna terapevtki Maji, da mi je prisluhnila, me vodila in usmerjala skozi preizkušnje ter mi res pomagala. Je strokovno prilagodljiva, zavzeta za doseganje rezultatov, komunikacijsko sposobna in čustveno inteligentna. Toplo priporočam!

Lea

36 let

Zelo dobra terapevtka, najboljša, kar sem jih spoznal. Včasih mi pove stvari, ki mi res niso všeč, iz tega pa potem izvirajo spoznanja za spremembo, ki mi je na koncu resnično najbolj všeč.

Viljem

34 let

Terapevtka je imela posluh zame, všeč sta mi bila njena iskrenost in obojestransko zaupanje.

Spomenka

56 let
Kdaj, zakaj in kako?

IMATE VPRAŠANJE ZA NAS?

Se vam postavljajo vprašanja povezana z našimi storitvami?
Ali pa bi se radi naročili na eno izmed terapij?

Oglejte si tudi:

pogosta vprašanja in odgovori

V psihoterapiji naslavljamo različne duševne stiske in težave, ki imajo pogosto vzrok v naših odnosih, bodisi partnerskih, družinskih ali v službi oziroma v poslovnem življenju. To so lahko izgorelost, različna simptomatika, kot so anksioznost, panični napadi, fobije, prisilna vedenja, depresija, pretirana zaskrbljenost in strah, žalost in obup, motnje hranjenja. Psihoterapija pomaga pri težavah v partnerskem odnosu, v družini z vzgojo in nego otrok, pri žalovanju ob izgubi. S psihoterapijo težke preizkušnje preobražamo v okrevanje in rast. 

Bachova cvetna terapija pomaga pri preobražanju negativnih čustvenih stanj, kot so strah, anksioznost, jeza, obup, raztresenost, občutki zapuščenosti, žalosti, in še številnih drugih. Edward Bach je verjel, da ima vsaka bolezen svoj vzrok v teh negativnih čustvenih stanjih. Ker pa Bachove kapljice delujejo na čustveni ravni, ne morejo pozdraviti fizičnih bolezni, ko so te že nastale, lahko pa pripomorejo k boljšemu zdravljenju in bolnika psihično podprejo.

Access Bars  je tehnika, s katero z dotikanjem 32 točk na glavi učinkovito dosežemo globoko sproščeno stanje (možganski ritem Theta), v katerem lahko delujemo na nezavedno in sprožamo procese zdravljenja. Z uporabo te tehnike aktivno odstranjujemo svoje osebne omejitve: strahove, žalost, depresijo, stres, skrbi, bolečine, nespečnost in še mnogo drugega. V življenje prinaša več energije, lahkotnosti, zavedanja in miru. Več deset tisoč  ljudi po vsem svetu je s pomočjo te tehnike izboljšalo področja, povezana z njihovimi telesi in različnimi področji v življenju: zdravje, telesna teža, odnosi, denar, odvisnosti, pri ujetosti v zaskrbljene misli, pri spoprijemanju s stresom ipd.