Skip to content Skip to footer

Psihoterapija

Splošno o:

Psihoterapiji, svetovanju in mediaciji

Želim pomagati ljudem do boljšega življenja v procesu osebne notranje preobrazbe. Pri tem uporabljam načela, metode in tehnike geštalt izkustvene družinske terapije. Zavedam pa se, da je predvsem človeški odnos tisti, ki zdravi – človek človeku je najboljši zdravilec. Zato kot terapevtka vstopam v dialog s klientom brez sodb in razsojanja, le z zavedanjem, in tako tudi njemu oziroma njej pomagam do širšega zavedanja lastne situacije. S tem se ustvari prostor za spremembo in za rešitve. Moja terapevtska soba je varen prostor, kjer se zgodi izkušnja spremembe, preobrazba, uvid – tukaj in zdaj v dobrem terapevtskem odnosu.

Kontakt in naročanje

Psihoterapija, svetovanje in mediacija

Se želite naročiti na psihoterapijo, svetovanje ali mediacijo?
Uporabite obrazec na desni, pišite preko e-pošte ali pokličite na spodaj navedeno številko.
Če želite pred tem brezplačni 15-minutni uvodni pogovor po telefonu ali na daljavo in tako ugotovite, ali bi vam terapija pri meni ustrezala? Na ta pogovor se prav tako predhodno naročite z obrazcem ali po telefonu ali neposredno po mailu.

Informacije in naročanje:
t.: 051 607 212
e.: info@psihoterapija-maja.si

Kontaktirajte nas

IMATE VPRAŠANJA?

  Klienti

  Nekaj mnenj o mojem delu

  “Terapija pri Maji mi veliko pomeni, saj mi omogoča, da se lahko poglobim v svojo notranjost in tako osebnostno rastem. Daje mi nov zagon in moč, po terapevtskih srečanjih pa se počutim samozavestna. Zelo sem hvaležna zanjo. Terapijo sem povezovala s preteklimi izkušnjami in nisem pričakovala, da je lahko tako učinkovita. Spoznala sem, kako zelo pomembna so čustva in stik z njimi. K terapevtki sem prišla v življenjskem obdobju, ko sem si priznala, da potrebujem pomoč nekoga drugega. Obisk terapij je povsem spremenil moj pogled na življenje. Spremenila sem svoj odnos do sebe in drugih in od takrat naprej se počutim veliko bolje. Naučila sem se lažje spoprijemati z negativnimi občutki in postavljati osebne meje v odnosih. Obvladovanje misli in čustev mi ni več tuje. Zaupam v sebe in življenje ter sem postala bolj umirjena in empatična oseba. S terapevtko Majo sem zelo zadovoljna. Ob njej se počutim sprejeto in razumljeno. Všeč mi je njen sproščen in hkrati zelo natančen pristop. Izpostavila bi njen način, kako zelo dobro te zna popeljati v stik s svojimi čustvi. Ne ovinkari in takoj preide k samemu bistvu in zato ni težko ugotoviti izvora težav.”

   prvem letu terapije se je pogumno soočala s telesnimi zlorabami in psihičnim nasiljem očeta, ki ji je uničilo otroštvo. Po enem letu terapije pa ji je uspelo premagati občutke sramu in na dan so privreli spomini na spolno zlorabljanje, prav tako s strani očeta, ki ji je uničilo mladost v celoti. Vse to je pustilo (morda nekatere nepopravljive) posledice na njenem telesnem zdravju, ni pa je psihično zlomilo. Danes je o terapiji pri meni napisala tole:
  “Terapija je zame nastopila kot izredna pomoč in zelo sem hvaležna za vso profesionalnost, prijaznost, prizadevnost, podporo in toplino terapevtke. Soočala sem se z osebnimi stiskami, ki so mi onemogočale vsakdan. V tem času sem se naučila sprejemati svoja čustva in živeti z njimi, spustila sem pričakovanja do sebe, anksioznost se je zmanjšala. Neuspehe skušam zdaj jemati kot sestavni del življenja in se ne ustavljam ob njih več, kot je potrebno. Sposobna sem se postaviti zase in sem veliko mirnejša ter tudi prizanesljivejša do sebe. S terapijo sem ogromno pridobila in zame je bila zares zdravilna.”

  »Z Majo delava že nekaj mesecev in me je resnično veliko naučila. Všeč mi je, ker me ne “ujčka”, ampak mi pove direktno, in to na zelo simpatičen način. Na način, da sem iz tedna v teden boljša oseba, boljša mama in boljša partnerica. Rešujeva vse mogoče izzive, ne samo osebnih, in mi je včasih samo s pogovorom v veliko pomoč, saj ob tem že sama pridem do odgovorov. 

  Imam izkušnje tudi z drugimi terapevti, ampak do sedaj bi lahko rekla, da še nisem z nikomer tako daleč prišla kot z Majo. Z njenih terapij grem z dobro energijo in polna volje za nadaljnje delo na sebi, to pa je pri meni zelo pomembno.

  “Ko sem začela s terapijo pri  terapevtki Maji Korošak, sem bila v najhujšem obdobju svojega življenja. Nisem vedela, kje začeti, kako začeti reševati težave, kje se lotiti. Vse svoje življenje sem delala s srcem, zelo močno sem čustvovala, in s tem sem si tudi sama še dodatno nakopala težave in ovire. Preživela sem nasilje v družini, ločitev in bila sem čisto sama, brez prave pomoči in podpore. To je bila najtežja izkušnja do zdaj in nisem imela pravih orodij za spoprijemanje z vsem tem.

  Terapija mi je zelo veliko pomagala. Terapevtka je dojela določene stvari, čustveno mi je sledila in me razbremenjevala težkih čustev. Učila sem se tega, kako se s težavami spoprijeti, kako jih lažje reševati … Imela sem občutek, kakor da sem zabetonirana v svojih problemih. Zato sem zelo hvaležna tej terapevtski izkušnji, za mene je terapevtka za čisto desetko. Dobra kot človek in zelo strokovna pri svojem delu. Bila sem res težak primer. Srečna sem in vesela, da sem srečala takšno mirno osebo, ki me je znala natančno, lepo in blago umiriti. Težko izrazim, ampak človek mora izkusiti, da doživi kvaliteto njenega dela. Padala sem in imela sem občutek, da ne bom preživela, a me je terapija vedno znova postavila na noge.

  Ob tem mi je terapija pomagala urejati moje notranje vsebine, predvsem uravnavanje čustev. Zdaj lažje živim. Lažje se prepuščam, ne utapljam se več v težavah, lažje sprejemam stvari, ki jih (še) ne morem spremeniti. Znam zaščititi sebe, ne prestopam več meje svojih čustvenih sposobnosti. Terapija mi je pomagala, da na neki način spet nadaljujem po svoji stari poti, da sem ponovno optimistična, kot sem bila pred to svojo veliko življenjsko krizo. Zdi se mi, da so travme, ki sem jih preživela, izgubile moč nad mano.”

  »Terapijo pri Maji sem začela obiskovati, ko sem se odločila za opuščanje antidepresivov. Želela sem namreč neko dodatno oporo pri opuščanju tablet. Terapija mi pomaga pri spoznavanju sebe, soočanju z vsakodnevnimi izzivi in prepoznavanju ter reševanju določenih negativnih vzorcev. Maja me z dobro premišljenimi vprašanji ves čas spodbuja k razmišljanju o stvareh, ki jih zavestno morda ne opazim ali pa se mi zdijo samoumevne. Njene metode so po mojem mnenju primerne in učinkovite. Je sočutna, empatična in se zna povezati z mano. Menim, da je zelo dobra v vodenju pogovora v pravo smer. Na koncu vsake terapije namreč skupaj prideva do nekih konkretnih zaključkov oziroma spoznanj, zaradi česar se mi vsak obisk pri njej zdi pomemben in kvaliteten. Po terapiji se vedno počutim veliko bolj sproščeno, zadovoljno in energično. Prav tako sem aktivnejša in pogumnejša ter bolj samozavestna, bolj zaupam vase, to so opazili tudi moji bližnji.« 

  “Terapevtko Majo sem spoznala, ko sem bila na globokem dnu, duševnem in osebnostnem, in razočarana nad ljudmi, okoljem in predvsem nad sabo. Bila je ena redkih, če ne edina, ki me je takrat razumela in mi dajala popolno sočutje ter podporo. Dolgo časa sem ji bila sogovornik v solzah, skozi katere sem izjokala svoja razočaranja, žalost, prizadetost, osamljenost, zapuščenost. Pomagala mi je soočiti se z življenjskimi situacijami, na katere sem se odzivala po napačnih vzorcih ter me naučila izbirati v življenju bolj prave poti, na katerih sem začela čutiti prve občutke ljubezni do sebe. Pripeljala me je do uvidov do ljudi in življenja samega, da sem zopet začela pluti v jadrnici s svojimi, dvignjenimi jadri. Zdi se mi strokovna, vztrajna, razumevajoča, empatična, razgledana in sodobna terapevtka. Nisva še na koncu najinega napornega dela, še veliko naju čaka, pa vendar, brez nje danes ne bi bila to kar sem. Jaz.”

  Kdaj, zakaj in kako?

  IMATE VPRAŠANJE ZA NAS?

  Se vam postavljajo dodatna vprašanja povezana z našimi storitvami?
  Ali pa bi se radi naročili na eno izmed terapij?

  Oglejte si tudi

  Pogosta vprašanja in odgovori

  Kot psihoterapevtka vam lahko pomagam pri različnih duševnih težavah in stiskah, ki se včasih izražajo v obliki simptomov (ali pa jih ti spremljajo), kot so anksioznost, panični napadi, strahovi, depresija, nespečnost, motnje hranjenja. Težave so različne, običajno povezane z našimi odnosi – v družini, v partnerskem odnosu, soodvisnost, pri vzgoji, s starši, ali pa na delovnem mestu. Psihoterapija lahko pomaga pri izgorelosti, žalovanju, ob izgubah, ko se znajdemo na razpotju ali v novih začetkih – na primer ločitev oziroma razveza, nova služba, selitev, rojstvo otroka, smrt bližnje osebe, bolezen (pri sebi ali pri bližnjih osebah). S psihoterapijo si lahko pomagate tudi pri občutkih praznine in pomanjkanju smisla v življenju, slabi samopodobi, občutkih manjvrednosti, razreševanju občutkov strahu, sramu, krivde, razreševanju travm iz preteklosti, soočanju s travmatičnimi ali stresnimi dogodki, pomaga pa tudi pri osebnem razvoju in rasti.

  Trajanje psihoterapevtskega procesa je različno glede na vrsto težave, ki jo želite razrešiti. Nekaterim klientom pomaga že manj kot 10 srečanj, nekateri za predelavo globljih težav potrebujejo daljši čas, tudi do dve leti. Ljudje, ki so v otroštvu preživeli hujše zlorabe (čustvene, telesne, spolne), zanemarjanje, travme, ki so se ponavljale, potrebujejo za zdravljenje teh več let.  Eno srečanje traja 60 minut.

  Priporočamo obiskovanje terapije enkrat tedensko. Po potrebi lahko tudi večkrat tedensko ali pa se pogostost obiskovanja sčasoma zmanjša, na dva tedna.

  Plačilo terapevtske ure je po končanem srečanju v gotovini, v primeru terapije na daljavo pa vnaprej prek e-banke na podlagi izdanega predračuna.

  Dogovorjeno srečanje je potrebno odpovedati 24 ur prej, sicer velja, kakor da je terapevtska ura izvedena.

  Cilj svetovanja je rešiti težave in njene posledice, ne pa reševanje globljih vzrokov težav. Svetovanje običajno poteka krajši čas, svetovalec pa je enako kot klient udeležen v iskanju rešitev in možnosti za klienta.

  Pri psihoterapiji cilj ni samo rešitev težav in njenih posledic, osredotočamo se v razrešitev in odpravo vzrokov za nastanek težav, ter za trajno in učinkovito osebno spremembo. Terapija v primerjavi s svetovanjem traja daljši čas.  Pri psihoterapiji ozaveščamo nezavedne vsebine in razrešujemo psihične vzorce, in ne samo konkretnega problema.  Pri svetovanju včasih ugotovimo, da se določenih vsebin ne da razrešiti samo na ta način in je potrebno vstopiti v psihoterapevtski proces.

  Ne, psihoterapevt ne more izdajati receptov za zdravila, to lahko naredi le zdravnik psihiater. Kot psihoterapevtka ne oporekam temu, da klienti, ki so pri meni na psihoterapiji, jemljejo zdravila, kot so na primer antidepresivi. Nekateri klienti ta zdravila jemljejo že, ko pridejo na terapijo, in jih potem sčasoma (v dogovoru z zdravnikom) tudi postopno lahko opustijo.

  Psihoterapija se lahko prekine kadar koli v dogovoru s terapevtko. Če je prekinitev na željo klienta, se vedno pogledajo vzroki, zaradi katerih klient želi zaključiti  s terapijo. Terapija se zaključi z zaključnim srečanjem, kjer pogledamo, kakšne spremembe je klient s pomočjo terapije izvedel pri sebi in v svojem življenju.

  Vsak psihoterapevt potrebuje supervizijo, saj mu je v podporo pri opravljanju njegovega dela. Na superviziji se psihoterapevt in supervizor pogovarjata o delu s klienti (identiteta klientov ostane zakrita). Psihoterapevt ob delu s klienti doživlja različna občutja, ki jih na supervizijski uri predeluje. Supervizor ga lahko opozori tudi na kakšno pomembno stvar, ki jo je psihoterapevt pri svojem delu spregledal. Kot psihoterapevtka sem vključena v redno supervizijo.